Zoeken in deze blog

30 maart 2012

Gepofte aubergine met knoflook en schapenyoghurt

foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov

Gepofte aubergine met knoflook en schapenyoghurt
vegetarische voorgerecht, 4 personen

4 aubergines, gewassen
1 bol knoflook
ca. 100 ml olijfolie
200 ml schapenyoghurt, op kamertemperatuur
enkele tomaatjes
peterselie om te garneren

klein ovenschaaltje

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Prik de aubergines rondom in met een vork. Doe de knoflook in een klein, passend ovenschaaltje en schenk de olie erover zodat de knoflook onder komt te staan. Pof de aubergine in ca. 70 minuten gaar (dan is de aubergine volledig zacht als je er voorzichtig indrukt), neem de knoflook na ca. 30 minuten uit de oven en laat afkoelen. Laat de tomaatjes 5 minuten meeroosteren in de oven. Knijp de knoflook uit de velletjes, bewaar de olie. Snijd de aubergine open, bestrooi met zout en peper en bestrijk met de knoflookolie. Verdeel de yoghurt en uitgeknepen teentjes knoflook over de aubergine, garneer met tomaatjes en peterselie.

Click here for flexitarian recipes in English.

1 opmerking:

  1. Wat een leuk recept, ik ga het zo meteen uitproberen. Alleen zit ik te twijfelen of de auergine niet in alu-folie moet aangezien ik dit ergens anders wel heb gelezen. Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen