Zoeken in deze blog

17 november 2011

Zacht zijden tofu

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov
Zacht zijden tofu
vegetarisch hoofdgerecht, 2 personen

100 g shiitake paddenstoelen, in plakken
1 ei, losgeklopt
1 el olie
1 el misopasta (gefermenteerde soja als basis voor soep of saus, toko of natuurwinkel)
1-2 el Japanse sojasaus
300 g silken tofu (toko), voorzichtig in plakken gesneden

pittig groen om te garneren (bijvoorbeeld Oost-Indische kers), fijngesneden

Kook de shiitake 20 minuten in 300 ml kokend water. Roer het ei los met 1 el water en zout en peper naar smaak. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak een dunne omelet van het ei, rol het daarna op en snijd de omelet in reepjes. Laat het kokende water van de shiitake iets afkoelen (tot ca. 90° C), roer de misopasta los met eerst 1 el van het gekookte water en daarna nog enkele el. Doe de opgeloste miso terug in de pan met de shiitake, leg zeer voorzichtig de silken tofu erin, doe de deksel op de pan en laat de tofu op laag vuur in 5-7 minuten warm worden, let op, het water mag niet meer koken. Garneer met het groen en de omeletrolletjes. Lekker met gestoomde spinazie en -voor degene die niet bang zijn van koolhydraten- jasmijnrijst.

Klik hier voor meer flexitarische recepten.

Click here for flexitarian recipes in English.

2 opmerkingen:

  1. Wat bedoel je met 'voor degene die niet bang zijn voor koolhydraten- jasmijnrijst'?
    Het koolhydratengehalte van jasmijnrijst is toch niet echt veel hoger dan gewone rijst? >>> of weet jij soms meer ;-D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, tuurlijk heeft jasmijnrijst geen hoger koolhydratengehalte dan andere rijstsoorten. Het is een verwijzing naar een twitter- en facebookbericht: Nigella Lawson is ineens heel dun geworden omdat ze alle koolhydraten weglaat.

    BeantwoordenVerwijderen