Zoeken in deze blog

7 november 2011

Aardappel-pastinaakpuree met spruit en hazelnoot

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Aardappel/pastinaakpuree met spruit en hazelnoot
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

500 g kruimige aardappel, geschild
500 g pastinaak, geschild en in kleine stukjes
5 el boter
500 g spruitjes, schoongemaakt
100 g hazelnoot
2 eieren, losgeklopt

Kook de aardappel en pastinaak samen in een pan waarin ze net onder water staan met zout naar smaak in 20-25 minuten zeer gaar en zacht. Verhit de helft van de boter in een wok en roerbak hierin de spruitjes 5 minuten op halfhoog vuur, draai het vuur laag, bedek de pan en laat de spruitjes nog 8-10 minuten garen. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat op een bordje afkoelen, stamp of schaaf de noten daarna fijner. Verwarm de rest van de boter tot de boter lichtbruin wordt. Giet het kookwater van de aardappel en pastinaak af, voeg de eieren erbij en stamp het geheel tot een smeuige puree. Serveer de puree met de gebruinde boter, de spruitjes en de hazelnoot.
 Foto Andrei Tchernikov
foto Andrei Tchernikov 


Klik hier voor meer flexitarische recepten.
Read this recipe in English.
Click here for more flexitarian recipes in English.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen