Zoeken in deze blog

19 oktober 2011

Geroosterde patisson met mosterd-, sesam- en pompoenzaad

Foto Andrei Tchernikov
Geroosterde pattison met mosterd-, sesam- en pompoenzaad
vegetarisch voorgerecht, 4 personen

1 patisson van ca. 20 cm (pompoen-achtige vrucht)
4 el pompoenolie of een goede zonnebloemolie (die uit de natuurwinkel smaakt significant beter)
2 el sesamzaad
1 el mosterdzaad
2 el pompoenzaad
3 el volle kwark
1 tl gerookt paprikapoeder

Was de patisson grondig en snijd het steeltje eraf. Halveer de vrucht, verwijder de binnenste zaadjes en snijd het vruchtvlees in plakjes (incl. schil). Verhit de oven tot 200 ºC. Schep de plakjes patisson in een ovenschaal om met 3 el olie, sesam-, mosterd- en pompoenzaad (en eventueel wat hele zwarte pepers voor een scherp smaak- en kleurcontrast) en zout en versgemalen peper naar smaak. Gaar de vrucht in 30-40 minuten. Schep de kwark om met de rest van de olie, paprikapoeder en zout en versgemalen peper naar smaak. Serveer de patisson met een schep kwark (of gebruik het als dip). De patisson kan uiteraard vervangen worden door pompoen, laat het dan 10-15 minuten langer in de oven.

Foto Andrei Tchernikov

Meer flexitarische recepten
Flexitarian recipes in english
copyright recept / foodstyling Fiona Ivanov / copyright foto Andrei Tchernikov

1 opmerking:

  1. Wat een heerlijk gerecht. Zo zie je maar weer, ik hield niet zo van patisson, maar uiteindelijk is er altijd wel een recept te vinden waarmee je iets goddelijks maakt! En die categorie hoort dit recept wat mij betreft zeker. Bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen