Zoeken in deze blog

26 oktober 2011

In walnoot, granaatappel en koriander gemarineerde bonen

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 
In walnoot, granaatappel en koriander gemarineerde bonen
veganistisch voor- of bijgerecht, 4 personen

200 g  ongekookte bruine of kidneybonen
30 g walnoot, gepeld en in stukken
2 teentjes knoflook, gepeld
1 el grof zeezout
2 el granaatappelsiroop (verkrijgbaar bij Turk, als alternatief kun je een goede balsamicostroop nemen)
50 ml walnoot- of olijfolie
1 bosje verse koriander, fijngesneden

vijzel

Let op, dit gerecht moet je 1 of 2 dagen tevoren maken.

Week de bonen een nacht of langer in ruim water. Gooi het weekvocht weg en zet de bonen op met vers water, breng aan de kook en laat, met de deksel schuin op de pan, 1-2 uur op laag vuur koken. Proef of de bonen gaar zijn, voeg op het laatst ruim zout toe en kook nog 2-3 minuten. Giet de bonen af maar bewaar enkele eetlepels kookvocht. Rooster de walnoot in een droge koekenpan en laat op een bordje afkoelen. Wrijf de teentjes knoflook in een vijzel fijn met het zeezout en wrijf daarna de walnoten erdoor tot een pasta. Meng het notenmengsel met de granaatappelsiroop, enkele eetlepels kookvocht en de olie, breng met (zout en) versgemalen peper op smaak. Meng de warme bonen met het walnotenmengsel en de koriander, laat afkoelen en, heel belangrijk!, laat daarna de smaken 24 uur op elkaar intrekken. De gemarineerde bonen worden koud geserveerd, als onderdeel van een buffet met voorgerechten (zakoeski) of als een lunch- of bijgerecht met brood en een salade.

Klik hier voor meer flexitarische recepten
Click here for flexitarian recipes
Click here to read this recipe in English

Met dank aan Anna Astapova

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen