Zoeken in deze blog

12 oktober 2011

De Flexitariër aan het einde van de wereld

foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov

Rettich met gemarineerde aubergine en rode wortel
veganistisch voorgerecht, 4 personen

1 kleine aubergine
2 el zonnebloemmolie
2 el sesamolie
1 el tamari of Japanse sojasaus
50 g rettich, geschild
100 g paarse of rode wortel, in piepkleine blokjes
enkele takjes van erwtenplant of ander groen

Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken en bestrooi met zout. Laat de plakken in een zeef enkele uren liggen, druk daarna zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd de plakken in de lengte in dunne repen, dep zoveel mogelijk droog met keukenpapier of handdoek. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de aubergine goudbruin en gaar, schep af en toe om zodat alle zijden gebakken worden. Voeg op het laatst de sojasaus toe, verwarm nog 1 minuut en neem uit de pan, laat afkoelen. Snijd de rettich met een kaasschaaf of mandoline in flinterdunne plakjes, bestrooi licht met zout en schep om met de rest van de olie. Schep de wortel om met de aubergine zodat de wortel een laagje van het auberginevocht meekrijgt. Bedek een schaal met plakjes rettich en bestrooi met het aubergine/wortelmengsel, het groen en versgemalen peper. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen