Zoeken in deze blog

7 oktober 2011

Pompoenjam

foto Andrei Tchernikov
foodstyling en recept Fiona Ivanov 

Pompoenjam
 veganistisch, voor 4 potten van ca. 350 ml


400 g pompoen, zonder zaadjes, gewassen schil mag blijven zitten
400 g suiker
1/4 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
100 g gedroogde dadels, in reepjes
50 g gepelde ongezouten pistachenoten

4 lege jampotten 

Kook de lege jampotten uit in een pan met ruim water en laat uitlekken op een schone theedoek. Rasp de pompoen op een grove rasp en meng met de suiker, rode peper en een mespunt zout. Laat het pompoenmengsel een half uur tot een uur staan. Breng het pompoenmengsel incl. vocht aan de kook met de dadels en laat 5-6 minuten doorkoken, schep er daarna de pistachenoten door en doe het geheel over in de jampotten. Draai de deksels er goed en strak op en zet de potten enkele minuten ondersteboven zodat ook eventueel aanwezige bacterien op het deksel gedood worden door het kokend hete pompoenvocht. Bewaar ongeopend in de koelkast 2-3 maanden, na opening binnen 10 dagen opeten. Lekker als broodbeleg, bij romige jonge kaas of als chutney.

foto Andrei Tchernikov

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen