Zoeken in deze blog

27 oktober 2012

Quinoa met pastinaak, pompoen en paddestoel

foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov

Quinoa met pastinaak, pompoen en paddestoel
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

200 g pastinaak, geschild
300 g pompoen, van zaad ontdaan
300 g quinoa
500 ml paddestoelenbouillon (eventueel weekwater van gedroogde paddestoel)
500 g gemengde paddestoelen
25 g boter
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 bos platte peterselie, fijngesneden

ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200 ° C.  Rasp de pastinaak en de pompoen grof (op een rasp of met behulp van een keukenmachine. Schep de geraspte pastinaak en pompoen om met de quinoa in een ovenschaal, schenk de bouillon erbij en laat in 40/45 minuten in het midden van de oven gaar worden. Borstel de paddestoelen schoon, wrijf eventueel onder een stromende kraan met de hoed naar boven schoon en dep daarna grondig droog. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin op halfhoog vuur (eventueel in gedeelten) de paddestoelen goudbruin. Schep ze niet te vaak om, laat ze rustig een paar minuten bakken, voeg de laatste minuut pas de knoflook toe. Breng op smaak met zout, peper en peterselie en serveer met de quinoa. Lekker met een groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten