foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
vegetarische borrelhap, 4 personen
300 g cantharellen
1/2 gedroogde abrikoos, zeer fijn gesneden
1 teentje knoflook
1 el cognac
1 ei
75 g panko of broodkruim
frituurolie
platte peterselie
vijzel
Verwijder alle takjes en andere onregelmatigheden van de cantharellen, snijd dorre stukjes eraf en wrijf ze zorgvuldig schoon met een vochtige doek, droog ze daarna. Wrijf de fijngesneden abrikoos samen met de ontvelde teen knoflook fijn tot een pasta, roer de cognac en het ei erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verhit de frituurolie tot 175 C. Wentel de paddestoelen achtereenvolgens door het knoflookmengsel en de panko en frituur de cantharellen, in gedeelten, in 1-2 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Garneer de cantharellen met een takje platte peterselie en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten