![]() | ||
foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
Sinaasappelsalade met witlof, gember en notenolie
veganistisch lunch-, voor- of bijgerecht, 4 personen
6 sinaasappels
1 cm verse gember
3 el walnootolie
2 stronkjes witlof
handvol bladeren notenkruid (paarse shiso, perilla frutescens)
enkele sprietjes bieslook
Snijd boven- en onderkanten van de sinaasappels en zet ze rechtop op een werkvlak. Snijd van boven naar beneden met een scherp mes de schil inclusief het wit eraf. Snijd de sinaasappels vervolgens in plakken, vang wat vocht op. Pers met een knoflookpers de gember uit en meng met de olie en een eetlepel sinaasappelsap, breng op smaak met zout en peper. Trek de blaadjes witlof los en verdeel over een schaal. Schep de sinaasappelplakken erop en druppel de dressing erover. Bestrooi met notenkruid en bieslook. Voor een optimale smaak laat je de smaak minimaal een uur intrekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten