Zoeken in deze blog

19 oktober 2012

Pompoensoep met kokos, zoute citroen en madame Jeannette

foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov

Pompoensoep
flexitarisch lunch- of voorgerecht, 8 personen

3 el olie
2 uien, gesnipperd
2 cm verse gember, fijngesneden
500 g pompoen, in kleine blokjes
250 g rijpe tomaten, grof gesneden
400 ml kokosmelk
2 liter pittige kippenbouillon
1 madame Jeannette pepertje
1/2 zoute citroen
1/2 bos munt, fijngesneden

staafmixer, zeef

Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de gember en pompoen toe en bak 10 minuten op laag vuur mee, schep af en toe om. Doe de tomaten erbij en laat het vocht van de vrucht verdampen, blijf af en toe omscheppen. Schenk hierna de kokosmelk en de bouillon erbij, voeg  de hele madame Jeannette en 3/4 van de zoute citroen toe en breng zachtjes, met de deksel op de pan, aan de kook. Laat de soep minimaal 30 minuten doorkoken. Snipper de schil van het overgebleven stuk zoute citroen fijn. Verwijder de gehele madame Jeannette en het stuk zoute citroen dat in de soep heeft meegekookt. Pureer de soep met de staafmixer en zeef het geheel daarna (dit is niet noodzakelijk, maar zorgt wel voor een fluwelen soep). Breng de soep op smaak met (zout en) versgemalen peper, de fijngesneden schil van de zoute citroen en munt.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen