Zoeken in deze blog

29 oktober 2012

Pittige mosterdsla met gemarineerde sinaasappel

photo copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov

Pittige mosterdsla met gemarineerde sinaasappel
vegetarische salade, 4 personen

1 sinaasappel
3 el olijfolie
1 tl geplette mosterdzaadjes
150 g mosterdsla (frisse & pittige sla, beter gesorteerde groentenwinkel)
50 g zachtzoete geitenkaas, verbrokkeld

Snijd de sinaasappel in zeer dunne plakken. Dit kan het gemakkelijkst op een mandoline maar als je dat niet hebt moet je je met een erg scherp mes behelpen. Snijd daarna pas de schil van de sinaasappel (als je de schil eerder eraf snijdt kun je de sinaasappel niet goed meer in dunne plakken snijden). Klop de olie door met zout, versgemalen peper en geplette mosterdkorrels en laat hierin de sinaasappels minimaal 30 minuten marineren. Schep de mosterdbladeren om met de stukken sinaasappel en marinade, zorg dat elk blaadje bedekt is met een beetje olie. Garneer met de geitenkaas.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen