![]() |
foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
Champagnejelly met bessen en frambozen
flexitarisch nagerecht, 4 personen
6 blaadjes kleurloze gelatine
600 ml champagne
125 g verse bessen en frambozen
1 jellievorm met inhoud van 750 ml
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm zachtjes 150 ml van de champagne (niet te heet, de gelatine lost al op in handwarm vocht). Knijp de gelatine goed uit, neem de pan van het vuur en los de gelatine op in de champagne – controleer goed of er geen harde stukjes in blijven, verwarm desnoods nog even. Doe de helft van de bessen en frambozen in de jellievorm. Roer de rest van de champagne door het gelatinemengsel, zorg dat het geheel goed gemengd is en schenk de helft in de vorm. Laat het champagnemengsel in de koelkast opstijven (dit duurt ca. 1 uur). Neem uit de koelkast en verdeel de rest van de bessen en frambozen op de hardgeworden champagnejelly. Verwarm de rest van het champagnemengsel opnieuw zachtjes en kort tot het weer vloeibaar is en schenk dit voorzichtig in de vorm, laat verder in de koelkast opstijven.
10 minuten + 2 uur wachttijd
This recipe in english
Meer flexitarische recepten
Flexitarian recipes in english
This recipe in english
Meer flexitarische recepten
Flexitarian recipes in english
This looks SO good!
BeantwoordenVerwijderenVery classy and yummy!
Dit is een kunstwerk. Niet opeten.
BeantwoordenVerwijderen