Zoeken in deze blog

10 juni 2011

Tuinbonensalade met ingelegde citroen

foto © Andrei Tchernikov












foto © Andrei Tchernikov

fveoto © Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Tuinbonensalade met ingelegde citroen
vegetarisch bijgerecht, 4 personen

2 kilo tuinbonen in de dop
3 el olijfolie
1 cm schil van ingelegde zoute citroen (Turkse winkels), in flinterdunne reepjes
50 g (liefst Taggio) olijven
1 klein uitje, in flinterdunne ringen
enkele blaadjes groen (bv rucola)
50 g feta, verbrokkeld

Breek de peulen uit de schil en neem de bonen eruit. Kook de bonen 2-3 minuten in ruim kokend water en laat ze daarna uitlekken in een zeef. Schep de warme bonen om met de olie en citroenschil, breng met zout en peper op smaak. Bestrooi de bonen met olijven, ui, bladgroen en feta. 

Bereiden 10 minuten (exclusief doppen)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen