Zoeken in deze blog

20 juni 2011

Pittige salade met kool, aubergine, tahin en amandel

Foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov
Pittige salade met kool, aubergine, tahin en amandel
veganistisch bij-, lunch-, of voorgerecht, 4 personen

50 g gepelde amandel
2 el olijfolie
2 aubergines, in plakken
 300 g dungesneden wittekool
2 el tahin
2 el citroensap
2 el Japanse sojasaus
1 tl sambal oelek
enkele blaadjes groen

Rooster de amandel in een droge koekenpan goudbruin, laat op een bordje afkoelen. Verhit 2 el olie in de koekenpan en bak hierin de aubergine al omscheppende 3-4 minuten. Bestrooi de wittekool met zout naar smaak en knijp de kool met een schone hand helemaal door zodat het zout en de kool goed mengen en vocht eruit geknepen wordt. Meng de tahin met het citroensap, de sojasaus, de sambal en 1 el water en schep dit om met de kool en aubergine. Bestrooi de salade met amandel en garneer met wat groen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen