Zoeken in deze blog

1 juli 2011

Langzaam in olie gegaarde bospeen

Foto © Andrei Tchernikov
Langzaam in olie gegaarde bospeen
veganistisch bijgerecht, 4 personen

500 g bospeen, geschild
2 cm verse gember, in plakken
enkele blaadjes laurier
2 stuks steranijs
1 liter olijfolie (of meer, de bospeen moet volledig bedekt zijn)
ovenschaal

Verwarm de oven voor op 100 ºC. Snijd de bospeen in de lengte in dunne lange plakken (schaaf het desnoods met een dunschiller). Leg de bospeen met de gember, laurier en steranijs in een ovenschaal en schenk er dusdanig olie over dat alle bospeen bedekt is. Gaar de bospeen in anderhalf uur en neem uit de olie (de olie kan meerdere malen gebruikt worden). Bestrooi met zout en peper naar smaak. Hergebruik de olie als basis voor een smaakvolle dressing of door over gerechten te sprenkelen.

Bereiden 15 minuten
Oventijd 90 minuten



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen