Zoeken in deze blog

4 juli 2011

Olijvenclafoutis



Olijvenclafoutis
vegetarisch hoofdgerecht, 3 personen

3 eieren, losgeklopt
300 ml volle melk
100 g bloem, gezeefd
enkele takjes verse tijm, de blaadjes geritst
100 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
200 g grote olijven (pit mag er nog in zitten)
1 tl (gerookt) paprikapoeder, gezeefd

quichevorm (27 cm), met olijfolie ingevet

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Mix de eieren en de melk en klop dit in gedeelten door de bloem, breng op smaak met een klein beetje zout, veel versgemalen peper en de tijm. Schenk het geheel in de quichevorm. Verdeel er de geitenkaas en olijven over en laat in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin worden. Neem uit de oven en bestrooi met het paprikapoeder. Serveer lauwwarm. Pas op voor de pitten!

Met dank aan Bakker Baard.      

Foto © Andrei Tchernikov


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen