foto © Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
flexitarisch hoofdgerecht, 4 personen
200 g boekweit
1 ui, gesnipperd3 el olijfolie
2 el zoete sojasaus
2 el Japanse sojasaus
200 g biologisch half-om-half gehakt
Wel de boekweit 10 minuten in heet water. Fruit de ui goudbruin in de helft van de olijfolie, voeg na 5 minuten de twee soorten sojasaus toe en laat het vocht verdampen. Laat de boekweit uitlekken, dep eventueel droog. Meng de boekweit en de gebakken ui met het gehakt en zout en peper naar smaak en vorm er, met natte handen, vier ballen van, druk daarna de bal plat. Bak de boekweitburgers in de rest van de olie in 20 minuten op laag vuur gaar, keer halverwege. Lekker als hamburger, maar past uiteraard ook in een standaard AGVmaaltijd (aardappels, groente, vlees).
Bereiden 35 minuten
foto © Andrei Tchernikov |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten