foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
Tomatentaart vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen 400 ml melk 3 eieren, losgeklopt 150 g kaas, geraspt 1/2 tl verse tijm of rozemarijn 8 sneetjes oud brood, in stukken 1 ui, in flinterdunne ringen 500 g tomaten, in plakken enkele takjes groen ter garnering ovenschaal (doorsnede 24 cm), ingevet Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de melk met de eieren en 100 g kaas, breng met tijm, rozemarijn, zout en peper op smaak. Week het brood 2/3 minuten in het melkmengsel. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van het broodmengsel en verdeel de uiringen en tomaten erover. Indien kleine hele tomaatjes gebruikt worden, prik ze dan met een mespunt in. Bedek de tomaten met de rest van het broodmengsel, schenk de rest van het melkmengsel over het brood en bestrooi met de rest van de kaas. Laat de tomatentaart in 30/40 minuten in het midden van de oven garen. Garneer met takjes groen. Bereidingstijd 10 minuten Oventijd 30/40 minuten |
Foto © Andrei Tchernikov |
Foto © Andrei Tchernikov |
Geen recept?
BeantwoordenVerwijderen