foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
lunch- of bijgerecht, 4 personen
500 g boleten
25 g boter
1 el olijfolie
1 partje zoetzure appel, in flinterdunne luciferreepjes
1/4 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 tl vissaus
2 el fijngesneden platte peterselie
Verwijder eerst de naalden en takjes van de paddestoelen, en borstel ze daarna zo veel mogelijk schoon. Wrijf dan, onder een stromende kraan, de paddestoel met de hoed naar boven, schoon. Zorg dat er geen water in de buisjes terecht komt en dep de paddestoel daarna meteen droog. Snijd daarna in plakken. Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak de paddestoelen 2-3 minuten, samen met de appel, op hoog vuur. Schep om, draai het vuur laag en voeg de knoflook en vissaus toe. Bak het geheel nog 2-3 minuten, bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak en peterselie. Direct serveren! Lekker op toast of met kruimige aardappels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten