Zoeken in deze blog

27 oktober 2011

Boletensoep


foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 



Boletensoep
hoofdgerecht, 4 personen
3 el boter
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
300 g wortel,fijngesneden
200 g bleekselderij, fijngesneden
300 g pastinaak, fijngesneden
100 g geweekte zwarte bonen
100 g geweekte boleten (of 300 g vers)
100 ml crème fraîche
1 liter runderbouillon (evt.blokje)
enkele jeneverbessen
enkele blaadjes laurier
bosje dille, fijngesneden
Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui en daarna de knoflook hierin goudbruin, voeg de wortel, bleekselderij en pastinaak toe en bak al omscheppende enkele minuten mee. Schenk het weekwater van de bonen af, maar bewaar het weekwater van de boleten. Doe de bonen, paddenstoelen en weekwater , de helft van de crème fraîche,jeneverbessen en laurier bij het uimengsel, schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op laag vuur minimaal 1 uur, met de deksel schuin op de pan, koken. Breng op smaak met versgemalen peper. Serveer de soep met een schep crème fraîche en verse dille.
foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 
foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 


foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen