Zoeken in deze blog

11 november 2011

Koolraap met beukennoot

Foto Andrei Tchernikov
 foodstyling & recept Fiona Ivanov
Koolraap met beukennoot
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

1 koolraap
een flinke handvol beukennootjes
4 el zonnebloemolie
2 uien, in ringen
2 cm verse gember, in dunne reepjes
1 tl gemalen komijn
1 mespunt gemalen kardemom
100 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
een handvol verse koriander, fijngesneden

vijzel

Verwijder de schil van de koolraap, snijd de knol daarna in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes. Doe de beukennootjes in een vijzel en wrijf erover met de stamper zodat de schil breekt - voorzichtig, de noten moeten niet worden vermalen, slechts de schil moet kapotgaan). Neem de nootjes uit de schil en rooster ze 2-3 minuten in een droge koekenpan, laat op een bordje afkoelen. Verhit de olie in een grote (afsluitbare) wok en fruit hierin de ui en gember. Voeg de koolraap toe, breng op smaak met komijn, kardemom en zout en versgemalen peper en roerbak op middelhoog vuur enkele minuten. Draai het vuur laag, leg de deksel op de wok en laat 12-15 minuten zachtjes garen. Bestrooi het gerecht met geitenkaas, koriander en beukennootjes. Lekker met rondkorrelige volle rijst.

Klik hier voor meer flexitarische recepten.
Click here for flexitarian recipes in English.

Foto Andrei Tchernikov


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen