Zoeken in deze blog

25 november 2011

Pittige koolraapstamppot met winterpostelein en zachte geitenkaas

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov


Pittige koolraapstamppot met winterpostelein en zachte geitenkaas
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen


1 grote koolraap (ca. 800 g)
1 ei
2 el olijfolie
1 mespunt gemalen komijn
1 tl sambal
100 g winterpostelein, gewassen en fijngesneden
150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld

aardappelstamper of staafmixer

Snijd de koolraap in dikke plakken. Schil deze plakken en snijd ze daarna in blokjes. Breng de koolraap met een klein laagje water en zout naar smaak in een gesloten pan aan de kook, laat minimaal 30 minuten koken tot de koolraap helemaal gaar en zacht is. Controleer dit door er een vork in te steken; je moet er gemakkelijk in kunnen prikken maar de koolraap wordt nooit zo kruimig als een aardappel. Giet het meeste water af en pureer de koolraap met de stamper of met de mixer. Let op, de puree hoeft niet helemaal glad te worden. Roer het ei erdoor tot het is opgenomen, breng op smaak met olie, komijn en sambal en schep daarna de winterpostelein en geitenkaas erdoor. Lekker met een salade van rauwe postelein en beukennoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen