Zoeken in deze blog

7 november 2011

De Flexitarier sombert voort.

foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov

Lauwwarme herfstalade met gestoomde aardpeer, snijbiet en kippenlever
flexitarisch lunchgerecht of maaltijdsalade, 4 personen

500 g aardperen (topinamboer)
4 el olijfolie
300 g kippenlevertjes, klein gesneden en op kamertemperatuur
1 zoute ansjovis, fijngesneden (uit pot)
2 teentjes knoflook, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in luciferdunne reepjes
1 el ciderazijn
1 tl grove mosterd
mix van enkele stengels frisé en snijbiet, in stukken
handvol rucola
1 koolrabi, in dunne plakken geschaafd

stoompan of pan met hangend vergiet

Borstel de aardperen onder water zo grondig mogelijk schoon. Leg de aardperen met schil in een stoompan en stoom in ca. 45 minuten boterzacht en gaar. Laat de aardperen flink afkoelen en pel ze daarna. De aardpeer is zacht geworden en valt in brokken uiteen; besprenkel dit met enkele druppels olie en met zout en versgemalen peper naar smaak. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de kippenlevertjes met de ansjovis 4-5 minuten, schep af en toe om. Voeg de knoflook en de bleekselderij toe en bak nog 2 minuten, schep af en toe om. Draai het vuur uit en laat de kippenlevertjes even rusten, bestrooi met versgemalen peper. Maak een dressing van de rest van de olie met de azijn, mosterd en zout en peper naar smaak. Verdeel de plakken koolrabi over een schaal en bedruppel met wat dressing. Schep de frisé, snijbiet en rucola om met de rest van de dressing en kippenlever met bleekselderij erop. Bestrooi met de brokken gestoomde aardpeer.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen