Zoeken in deze blog

26 november 2011

Raapsteeltjes met avocado, zoute citroen en gebakken zeespaghetti

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 

Raapsteeltjes met avocade, zoute citroen en gebakken zeespaghetti
veganistisch voor- of lunchgerecht, 4 personen

5 el zonnebloemolie
handvol slierten zeespaghetti (zeewier, natuurwinkel)
1/2 tl vocht van zoute citroen
1 tl mosterd
100 g raapsteeltjes (in een ander seizoen uiteraard een ander smaakvol groen blad), gewassen en gedroogd
2 rijpe avocado's, in plakken
1 cm schil van zoute, ingelegde citroen, in flinterdunne plakjes (voor recept zoute citroen zie blog)
enkele ingelegde knoppen van de Oost-Indische kers of kappertjes

Verhit 2 el olie en bak hierin al omscheppende de (drooggedepte) zeespaghetti. Klop een dressing van de rest van de olie om met het vocht van de zoute citroen en de mosterd, breng met (versgemalen) peper op smaak. Verdeel de raapsteeltjes en avocado in een schaal en schep om met de dressing. Leg de gebakken zeespaghetti, flinters zoute citroenschil en knoppen over de salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen