foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov Raapsteeltjes met avocade, zoute citroen en gebakken zeespaghetti veganistisch voor- of lunchgerecht, 4 personen 5 el zonnebloemolie handvol slierten zeespaghetti (zeewier, natuurwinkel) 1/2 tl vocht van zoute citroen 1 tl mosterd 100 g raapsteeltjes (in een ander seizoen uiteraard een ander smaakvol groen blad), gewassen en gedroogd 2 rijpe avocado's, in plakken 1 cm schil van zoute, ingelegde citroen, in flinterdunne plakjes (voor recept zoute citroen zie blog) enkele ingelegde knoppen van de Oost-Indische kers of kappertjes Verhit 2 el olie en bak hierin al omscheppende de (drooggedepte) zeespaghetti. Klop een dressing van de rest van de olie om met het vocht van de zoute citroen en de mosterd, breng met (versgemalen) peper op smaak. Verdeel de raapsteeltjes en avocado in een schaal en schep om met de dressing. Leg de gebakken zeespaghetti, flinters zoute citroenschil en knoppen over de salade. |
Zoeken in deze blog
26 november 2011
Raapsteeltjes met avocado, zoute citroen en gebakken zeespaghetti
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten