Zoeken in deze blog

9 november 2011

Kikkererwtensoep met cantharellen

foto copyright Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Kikkererwtensoep met cantharellen
flexitarisch lunchgerecht, 4 personen

1 liter kippenbouillon
150 g gekookte kikkererwten
1 kaneelstokje
2 el boter
200 g cantharellen, schoongemaakt
1 teentje knoflook, gesnipperd
handvol verse koriander

staafmixer
zeef

Breng de bouillon met de kikkererwten en kaneel aan de kook en laat, met de deksel op de pan, een half uur zachtjes koken. Neem het kaneelstokje uit de pan en pureer de kikkerwten met de bouillon. Wrijf de soep daarna door een fijne zeef voor een fluwelen resultaat. Bak intussen de cantharellen in de boter goudbruin, bak de laatste paar minuten de knoflook mee en breng op smaak met zout en peper. Serveer de kikkererwtensoep met de cantharellen en koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen