Zoeken in deze blog

8 november 2011

In koffie gegaarde stoofpeer




In koffie gegaarde stoofpeer
vegetarisch nagerecht, 4 personen

8 kleine stoofpeertjes, geschild maar met het steeltje eraan
100 g suiker
1 kardemompeul, gekneusd
1 stuk kaneel
100 ml sterke koffie

Zet de stoofperen met suiker, kardemom, kaneel en een klein mespunt zout met zoveel kokend water op dat de peren net niet onderstaan, laat op laag vuur met de deksel op de pan 2 uur koken, roer af en toe. Laat de koffie de laatste 15 minuten meekoken. Lekker met custard en een glas warme armagnac.


Klik hier voor meer flexitarische recepten.
Click here for flexitarian recipes in English.

2 opmerkingen:

  1. Interessant recept, vooral als koffieliefhebber. ;-)

    Alleen heb ik geen ervaring met het gebruik van kardemompeulen. Heb je hier misschien een hoeveelheidsindicatie voor? En moeten ze eerst gekneusd worden of iets dergelijks?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor de opmerking, ik zie dat ik de hoeveelheid kardemom vergeten ben. Kardemom is bijzonder lekker als het subtiel wordt gebruikt, teveel kardemom smaakt alsof je een hap zeep binnenkrijgt. Voorzichtig aan dus met deze specerij!

    BeantwoordenVerwijderen