Zoeken in deze blog

10 november 2011

Kastanje met kaneel en boerenkool

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov
Kastanje met kaneel en boerenkool
Veganistisch hoofdgerecht, 1 persoon

100 g tamme kastanjes
3 el zonnebloemolie
2 uien, in ringen
1 mespunt gemalen kaneel
3 stengels boerenkool

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kastanjes met het platte kant op een werkvlak, snijd ze met een groot koksmes in (dit gaat het makkelijkst en snelst als je ze gewoon laat liggen en met een groot scherp mes erop drukt en snijdt tegelijk). Doe de kastanjes 5-7 minuten in de oven, pel ze daarna als ze nog warm zijn (neem eventueel telkens een kleine hoeveelheid uit de oven). Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de uien op een laag vuur goudbruin. Voeg de kastanjes, kaneel en 200 kokend water toe, laat met de deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes garen, breng met zout en versgemalen peper op smaak. Snijd de boerenkool in dunne reepjes. Neem de deksel van de pan, zet het vuur hoger, doe de boerenkool bij de kastanjes en bak al omscheppende 1-2 minuten mee. Lekker met wortelstamppot of pastinaakpuree.

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten