Zoeken in deze blog

2 april 2012

Eiersalade met doperwtscheuten

foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov

Eiersalade met doperwtscheuten
vegetarisch ontbijt- of lunchgerecht, 4 personen

6 eieren
een handvol scheuten van de jonge doperwtplant
1 el mayonaise
1 el volle yoghurt
1 mespunt mosterd
1 mespunt geroosterde gemalen komijn


Breng in een steelpan de eieren met koud water aan de kook. Draai het vuur uit zodra het water kookt en laat de eieren 5 minuten in het hete water staan, schenk het warme water eruit (gebruik het uit ecologisch oogpunt eventueel om iets schoon te maken) en spoel de eieren onder koud water. Pel de eieren en snijd in kleine stukjes. Snijd de doperwtscheuten fijn, houd enkele stengels over ter garnering. Schep om met mayonaise, yoghurt en mosterd, breng op smaak met komijn, zout, versgemalen peper en fijngesneden doperwtenscheuten. Garneer met de achtergehouden scheuten.

Click here for flexitarian recipes in English.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen