Zoeken in deze blog

20 april 2012

Asperges met bloedworst

copyright foto © Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Asperges met bloedworst
flexitarisch hoofdgerecht, 4 personen

1,5 kg asperges
6 ongekookte bloedworstjes (goeie biologische slager)
50 g boter

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf het kopje. Leg de schillen in een ruime pan, leg er een theedoek op en daarboven de asperges. Schenk er net zoveel water bij tot de asperges net onder staan, breng op smaak met zout naar smaak. Breng de asperges aan de kook, laat 2 minuten doorkoken en zet dan het vuur uit. Laat de asperges 25 minuten in het hete water afgedekt staan tot ze beetgaar zijn. Verhit intussen de helft van de boter en bak de worstjes daarin rondom gaar. Snijd de worstjes open, neem het vlees eruit en prak het fijn met een vork. Smelt de rest van de boter. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en serveer met de worst en gesmolten boter. Het aspergevocht kun je gebruiken als basis voor een soep. 

Click here for flexitarian recipes in English.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen