Zoeken in deze blog

11 april 2012

Lemoncurdtaartje

foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov

Lemoncurdtaartje

175 g bloem + extra om werkvlak te bestrooien
100 g boter, op kamertemperatuur
100 g poedersuiker
4 eieren, gesplitst
200 g lemoncurd
250 ml mascarpone
1 el maizena

lage taartvorm (24 cm), ingevet
bakpapier
deegroller
blinde bakvulling (bijv. gedroogde bonen)

Meng de bloem met de boter, 1 el suiker en 1 eidooier tot een samenhangend deeg, voeg eventueel 1 el water toe. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrooi een werkvlak en deegroller met bloem en rol hierop het deeg uit tot een ronde lap die net iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de taartvorm met het deeg, leg een stuk bakpapier op het deeg en vul het met de blindbakvulling. Bak de taartbodem in 20 minuten lichtbruin en stevig. Meng de lemoncurd met de mascarpone en de eidooiers. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Vul de taartbodem met het lemoncurdmengsel en bak de taart nog 25 minuten. Klop intussen de eiwitten tot stijve pieken met 1 mespunt zout, voeg geleidelijk tijdens het kloppen lepel voor lepel de poedersuiker toe en klop er tenslotte de maizena door. Neem de taart uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150 °C. Bestrijk de taart met het eiwit en bak de taart nog 30 minuten.

Let op, zorg dat er geen spatje eigeel in het eiwit terechtkomt.

Click here for flexitarian recipes in English.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten