foto copyright Andrei Tchernikov recept & foodstyling Fiona Ivanov |
Lamsvlees uit de oven met ansjovis, Pedro Ximenez azijn en gepofte knoflook
hoofdgerecht, 4 personen
600 g lamslappen van de bout
8 ansjovissen, gehalveerd (uit een blikje)
1 tl tijm
3 el PX azijn
3 bollen knoflook
enkele tomaatjes
3-4 el olijfolie
aluminiumfolie
ovenschaal, ingevet
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vlees en stop in elk gleufje een stukje ansjovis. Leg het vlees in de ovenschaal, bestrooi met versgemalen peper en tijm en besprenkel met PX azijn. Stop de bollen knoflook en tomaatjes tussen het vlees en druppel er olie overheen. Bedek de schaal met folie. Laat het gerecht in ca. 90 minuten gaar worden, verwijder de folie na 45 minuten. Lekker met quinoa en spinazie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten