Zoeken in deze blog

8 januari 2012

Bladspinazie met yoghurt en granaatappel

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Bladspinazie met yoghurt en granaatappel
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

200 g rondkorrelige zilvervliesrijst*
1 ei
500 ml milde volle yoghurt
3-4 el olijfolie
2 el sesamzaad
1 cm verse gember, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
600-700 g bladspinazie (diepvries)
1 el gedroogde granaatappelpitten (Indiase of Pakistaanse toko)


Breng de geweekte rijst* in weinig water (de rijst moet 1 vingerkoot onder water staan) met zout naar smaak aan de kook. Kook de rijst en op laag vuur (eerst zonder deksel)) in circa 20 minuten gaar. Leg, zodra het meeste vocht is verdampt, de deksel weer op de pan. Zet er een warmhoudplaatje onder en laat nog een paar minuten op zeer laag vuur garen. Roer het ei door de yoghurt en breng het geheel in een pan met een dikke bodem voorzichtig aan de kook, blijf voortdurend roeren. Laat de yoghurt op laag vuur 3 minuten al roerende doorkoken, breng op smaak met zout en peper. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin het sesamzaad en de gember, voeg op het laatst de knoflook toe. Neem, zodra de knoflook begint te bruinen, de pan van het vuur. Verhit de bevroren bladspinazie 2-3 minuten op vol vermogen in de magnetron (of stoom in 6-7 minuten gaar boven kokend water), schep daarna om met de helft van de knoflookolie en breng op smaak met zout en peper. Serveer de yoghurtsaus bij de spinazie en rijst, garneer met de rest van de knoflookolie en de granaatappelpitten.

Rondkorrelige zilvervliesrijst*, verkrijgbaar in natuurwinkels, smaakt zoeter en is knapperiger dan gewone bruine rijst. Verkort de kooktijd door de rijst enige uren tevoren in de week te zetten.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen