Zoeken in deze blog

8 januari 2012

Pastinaakpuree met wortel, appel en paddenstoel

foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov

Winterse pastinaakpuree met wortel, linzen, appel en paddenstoel
veganistisch hoofdgerecht, 4 personen


750 g pastinaken, geschild en in stukken
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 el zonnebloemolie
250 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt
400 g wortel, in kleine blokjes
150 g rode linzen, gewassen
1 grote moesappel (bv Schone van Boskoop of Goudreinet), in piepkleine blokjes
3 el hazelnootolie

ovenschotel (inhoud 2,5 liter), ingevet

Kook de pastinaken in weinig water met zout naar smaak in 25-30 minuten boterzacht en gaar. Fruit intussen de ui en de knoflook in zonnebloemolie goudbruin.Voeg de paddenstoelen toe en bak enkele minuten mee. Doe de wortel, linzen en appel erbij en schenk er 200 ml water bij. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes garen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Stamp de pastinaak fijn met 2 el hazelnootolie, breng met versgemalen peper op smaak. Doe het wortel-linzenmengsel in de ovenschaal en bedek met een dikke laag pastinaakpuree. Bedruppel de bovenkant met de rest van de hazelnootolie en verwarm het gerecht 30 minuten in het midden van de oven.


Klik hier voor meer flexitarische recepten.
Click here for flexitarian recipes in English.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen