foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
6 eieren
2 el gembersiroop
2 el sesamolie
4-5 el zonnebloemolie
250 g boekweitnoedels (natuurwinkel of toko)
400 g boerenkool, in reepjes
1 teentje knoflook, in plakjes
3 el Japanse sojasaus
200 g gemengde paddenstoelen, gesneden
Klop de eieren los met de gembersiroop, 1 el sesamolie en 2 el water. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, druppel er wat zonnebloemolie in en schenk een gedeelte van het eiermengsel in de pan, draai de pan rondom zodat de hele bodem met een dun laagje is bedekt. Rol de omelet op, neem uit de pan en maak nog enkele omeletjes. Snijd de opgerolde omelet in reepjes. Kook intussen de boekweitnoedels volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat uitlekken. Verhit wat zonnebloemolie in een wok en roerbak hierin op hoog vuur in porties de boerenkool, neem telkens de geslonken portie uit de wok alvorens een nieuwe portie te wokken. Roerbak tenslotte op hoog vuur de paddenstoelen met de knoflook, schenk op het laatst de sojasaus erbij. Schep de boerenkool en omelet erdoor. Besprenkel het gerecht met sesamolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten