foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
Schar met pompoenpuree en groene kool
flexitarisch hoofdgerecht, 4 personen
750 g pompoen, in blokjes
1 tl komijn
4 el boter
1 tl sinaasappelrasp
4 scharren (witte platvis)
2 el olie
600 g groene kool, het nerf weggesneden en in dikke repen
1 mespunt pul biber of gedroogde rode peper
Kook de pompoen met de komijn en zout naar smaak in een klein laagje water in 25 minuten in een gesloten pan boterzacht. Verhit een grote koekenpan. Dep de vis droog, smelt 2 el boter en bak hierin de vis in 7-8 minuten, keer halverwege. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de groene kool, breng op smaak met zout en peper. Pureer de pompoen met de rest van de boter. Breng de vis op smaak met zout en rode peper. Bestrooi het gerecht met sinaasappelrasp.
foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten