Zoeken in deze blog

10 januari 2012

Schar met pompoenpuree en groene kool

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Schar met pompoenpuree en groene kool
flexitarisch hoofdgerecht, 4 personen


750 g pompoen, in blokjes
1 tl komijn
4 el boter
1 tl sinaasappelrasp
4 scharren (witte platvis)
2 el olie
600 g groene kool, het nerf weggesneden en in dikke repen
1 mespunt pul biber of gedroogde rode peper

Kook de pompoen met de komijn en zout naar smaak in een klein laagje water in 25 minuten in een  gesloten pan boterzacht. Verhit een grote koekenpan. Dep de vis droog, smelt 2 el boter en bak hierin de vis in 7-8 minuten, keer halverwege. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de groene kool, breng op smaak met zout en peper. Pureer de pompoen met de rest van de boter. Breng de vis op smaak met zout en rode peper. Bestrooi het gerecht met sinaasappelrasp.


foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen