Zoeken in deze blog

21 januari 2012

Zoete aardappel met munt, aubergine en twee soorten erwt

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov
Zoete aardappel met munt, aubergine en twee soorten erwt
flexitarisch hoofdgerecht, 4 personen

200 g kikkererwten, 8 uur geweekt of 1 blikje kikkerwten, schoongespoeld
2 aubergines
3 el olie
600 g zoete aardappel, geschild en in stukken
1 tl garam massala (Hindoestaans kerriemengsel)
200 ml kokosmelk
200 ml kippenbouillon (evt. van blokje)
150 g diepvriesdoperwten 
1 el fijngesneden munt

Kook de kikkerwten met zout naar smaak in een snelkookpan in 20 minuten gaar, of in een gewone pan in 1 uur gaar. Snijd de aubergines in plakken, daarna in smalle reepjes en bestrooi met zout, laat even staan. Verhit de olie in een wok. Dep de aubergine droog en roerbak 3/4 minuten in de olie. Voeg de zoete aardappel, kikkererwten en garam massala toe en schenk de kokosmelk en bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook, laat het 20 minuten op laag vuur met een deksel erop koken. Voeg de laatste 3 minuten de (bevroren!) doperwten toe, breng op smaak met versgemalen peper en garneer met de munt. Lekker met jasmijnrijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen