Zoeken in deze blog

20 januari 2012

Gedroogd tofublad met zoete, rauwe pastinaak en munt

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov


Gedroogd tofublad met zoete rauwe pastinaak en munt
veganistisch borrelhapje of snack, 20 stuks

1 kleine aubergine, in lange, dunne reepjes
4 bladeren tofuvellen (bean curd skin)
1 pastinaak, geschild
2 el walnootolie
enkele blaadjes verse munt, gesneden

zeer fijne rasp

Breng water in een ruime pan aan de kook, breng met zout op smaak en kook de auberginereepjes hierin 2-3 minuten, laat ze in een vergiet uitlekken en druk zoveel vocht eruit. Kook daarna in hetzelfde water de tofuvellen, tot ze na 1-2 minuten zacht zijn geworden. Laat ook de tofuvellen uitlekken. Leg twee vellen over elkaar op een werkvlak (ze hebben vaak wat gaatjes, ze moeten elkaar dus overlappen). Rasp met een uiterst fijne rasp de pastinaak. Meng de rauwe geraspte pastinaak met de uitgelekte aubergine, walnootolie, munt en zout en versgemalen peper naar smaak. Verdeel de helft van de pastinaakvulling in een reep over het dubbele tofublad en rol het geheel op als een sushi. Doe hetzelfde met de rest van de tofuvellen en de pastinaakvulling. Snijd elke tofubladrol in 10 plakken. Lekker met een goeie sherry.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen