Zoeken in deze blog

8 januari 2012

Pastinaakblini´s met walnoot-knoflooksaus

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Pastinaakblini´s met walnoot-knoflooksaus
vegetarische borrelhap of zakoeski, 6 personen

400 g pastinaak, geschild
1 ei
1 tl dille, fijngesneden
2 walnoten, geroosterd
1-4 teentje knoflook, gepeld
klein stukje brood (ca. 1 cm)
1 mespunt mosterd
1 sinaasappel, geperst
4-5 el zonnebloemolie

vijzel

Rasp de pastinaak en meng het met het ei, de dille en zout en peper naar smaak. Wrijf de walnoot, knoflook en het brood fijn in de vijzel. Roer er de mosterd en het sinaasappelsap door en daarna druppelsgewijs 2/3 van de olie, breng op smaak met zout en peper. Als de saus te dik is kan het verdund worden met een el water. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Vorm met behulp van twee theelepels kleine hoopjes pastinaak en bak dezeblini´s 4-5 minuten, keer halverwege. Serveer de pastinaakblini´s met de walnoot-knoflooksaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen