foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
Pastinaakblini´s met walnoot-knoflooksaus
vegetarische borrelhap of zakoeski, 6 personen
400 g pastinaak, geschild
1 ei
1 tl dille, fijngesneden
2 walnoten, geroosterd
1-4 teentje knoflook, gepeld
klein stukje brood (ca. 1 cm)
1 mespunt mosterd
1 sinaasappel, geperst
4-5 el zonnebloemolie
vijzel
Rasp de pastinaak en meng het met het ei, de dille en zout en peper naar smaak. Wrijf de walnoot, knoflook en het brood fijn in de vijzel. Roer er de mosterd en het sinaasappelsap door en daarna druppelsgewijs 2/3 van de olie, breng op smaak met zout en peper. Als de saus te dik is kan het verdund worden met een el water. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Vorm met behulp van twee theelepels kleine hoopjes pastinaak en bak dezeblini´s 4-5 minuten, keer halverwege. Serveer de pastinaakblini´s met de walnoot-knoflooksaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten