Zoeken in deze blog

18 april 2011

Quinoa met zoute citroen


foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Quinoa met zoute citroen
veganistisch bijgerecht, 4 personen

200 g quinoa
1/2 schil van een ingelegde zoute citroen, in flinterdunne reepjes
50 g hazelnoten
2 el avocado- of olijfolie
1 rode ui, flinterdun gesneden
enkele blaadjes koriander, fijngesneden

Doe de quinoa in een pan en schenk er dusdanig water bij dat het graan net onder staat, voeg zout naar smaak en de reepjes ingelegde zoute citroen toe. Kook de quinoa in 15 minuten gaar, tot al het water is opgenomen. Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan en laat op een bordje afkoelen. Schep de quinoa om met de olie en versgemalen peper naar smaak, bestrooi met de rode ui, koriander en hazelnoten. 

20 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen