foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
Gekarameliseerde witlof met dadel en peper
vegetarisch bijgerecht, 4 personen
2 el roomboter
1 el olijfolie
600 g witlof
8 dadels (liefst mejoul), in dunne reepjes
1 rode peper, gesneden
Verwijder de onderkant van de witlof en snijd de groente in de lengte. Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de rauwe witlof op halfhoog vuur al omscheppende in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag, voeg dadels en pepers toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en eventueel versgemalen peper. Lekker met quinoa en zoute citroen.
15 minuten
De boter in het gerecht geeft een nootachtige smaak en geeft de witlof een mooiere kleur, maar diehard veganisten kunnen de boter uiteraard vervangen door olie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten