foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
Misosoep met aubergine en shii take
veganistisch lunchgerecht, 4 personen
2 aubergines
50 ml Japanse sojasaus
1 cm verse gemberwortel, in plakken
200 g shii take paddestoelen, eventueel in plakken
150 g noedels
1 bosje verse koriander, fijngesneden
Snijd de aubergine in lange dunne plakken en snijd vervolgens die plakken in lange zeer dunne repen. Schep de aubergine om met de sojasaus, laat liefst 15 minuten staan. Breng intussen 1 liter water met de gember en shii-take aan de kook, laat 10 minuten zachtjes doorkoken, voeg dan de noedels en aubergine toe en laat nog 5-7 minuten koken, tot de noedels gaar zijn en draai dan het vuur uit. Roer de misopasta om met 2-3 eetlepels gekookt water, roer er nog meer water door en meng het dan door de soep (de miso mag niet koken). Bestrooi de soep voor het serveren met koriander.
30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten