Zoeken in deze blog

26 april 2011

Venkelsalade met sinaasappel, pistachenoten en olijven


Venkelsalade met sinaasappel, pistachenoten en olijven
vegetarisch voor-, lunch- of bijgerecht, 4 personen

1 rode ui, in flinterdunne ringen
2 el mosterd
3 el olijfolie
2 sinaasappels
2 el gepelde pistachenoten
100 g rucola
2 venkelknollen, in zeer dunne plakken
50 g gemengde olijven
50 g feta, verbrokkeld 

Leg de rode ui in een bakje met ijskoud water.  Meng de mosterd met de olijfolie en 1 theelepel water en zout en versgemalen peper tot een dressing. Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappel, zet de vrucht rechtop op een werkvlak en snijd met een scherp mesje dik de schil eraf (incl. het witte vlies). Snijd de geschilde sinaasappel in plakken. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en laat op een bordje afkoelen. Schep de rucola en de venkel om met de mosterddressing en leg op een schaal. Beleg met de sinaasappel en de uiringen, bestrooi met olijven, feta en pistachenoten. 

15 minuten

1 opmerking:

  1. Fiona,
    Dit ziet er erg lekker en verfrissend uit.
    Ga het gerecht zeker uitproberen!
    Eleanor

    BeantwoordenVerwijderen