Zoeken in deze blog

29 april 2011

Pasta met bloemkool, saffraan en pistache

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov
Pasta met bloemkool, saffraan en pistache
flexitarisch hoofdgerecht, 4 personen

1 bloemkool
enkele draadjes saffraan
3-4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, gesneden
3 zoute ansjovisjes uit blik
300 g pasta
100 g gepelde pistachenoten

Snijd de bloemkool in piepkleine roosjes. Week de saffraan in enkele eetlepels water. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook, neem de knoflook eruit en bak in de overgebleven olie ansjovis en de bloemkool al omscheppende 15-20 minuten, voeg na 10 minuten het saffraanwater toe, breng op smaak met zout en versgemalen peper en dek de wok af. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de gebakken knoflook en bloemkool door de pasta en bestrooi met de pistachenoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen