Zoeken in deze blog

16 april 2011

Tomatensoep met gember, komijn en abrikoos

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov





Tomatensoep met gember, komijn en abrikoos
veganistisch voor- of lunchgerecht, 4 personen

1 tl komijn
2 uien, fijngesnipperd
3 el olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 rode peper, fijngesneden
1 cm verse gember, fijngesneden
50 g gedroogde abrikozen, fijngesneden
800 g tomaat, fijngesneden (eventueel uit blik)
50 ml Japanse sojasaus
100 g noedels 

Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan tot de geur vrij begint te komen, laat afkoelen op een bordje. Fruit de uien in de olie goudbruin, voeg daarna de knoflook, peper, gember en abrikozen toe en bak nog 2 minuten. Doe de tomaat met een kopje water, de komijn en de sojasaus erbij en laat de soep met de deksel schuin op de pan langzaam aan de kook komen, laat minimaal een half uur op laag vuur zachtjes koken zodat alle smaken goed overgebracht worden. Breng de soep op smaak met zout en peper en laat de noedels pas de laatste 7-8 minuten meegaren (niet veel langer, anders worden de noedels zompig).

15 minuten werk en 40 minuten wachttijd


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen