Zoeken in deze blog

20 april 2011

Tofu met spinazie


foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov




Tofu met spinazie
veganistisch hoofdgerecht, 4 personen

4 el zonnebloemolie
350 tofu, in reepjes
4 el sojasaus
600 g verse spinazie
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 el sesamolie
1/2 rode peper, in ringetjes
enkele takjes verse munt, fijngesneden

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok. Dep de tofu goed droog en bak in enkele minuten rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan de tofu uit de wok en doe over in een schaaltje, schep om met de sojasaus. Fruit de knoflook in 2 minuten goudbruin, neem uit de wok. Verhit de rest van de zonnebloemolie en voeg in gedeelten en al omscheppende de spinazie toe, voeg de volgende hoeveelheid toe zodra de vorige hoeveelheid is geslonken, breng goed op smaak met zout en peper. Schep zodra de spinazie bijna geheel geslonken is om met de tofu, knoflook, pepertjes en verse munt besprenkel met sesamolie. Lekker met basmatirijst.

15 minuten

Verhit de spinazie niet langer dan noodzakelijk. De spinazie is gaar op het moment dat het bijna geslonken is, dan is het sappig en smaakvol.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen