Zoeken in deze blog

1 mei 2011

Pasta met broodkruim, knoflook, olijven en za'atar

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov
Pasta met broodkruim, knoflook, olijven en za'atar
veganistisch hoofdgerecht, 1 persoon


4-5 el olijfolie + 1 extra tl
5 tenen knoflook, in plakjes
75 g pasta
een flinke handvol panko (Japans broodkruim, toko), verkruimeld oud brood of verkruimelde beschuit
2 el ontpitte Taggia olijven
1 volle tl za'atar*

Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook op laag vuur goudbruin. Kook intussen de pasta beetgaar (pasta's hebben verschillende kooktijden, kijk hiervoor naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking). Neem de knoflook uit de pan en leg op keukenpapier, laat zoveel mogelijk olie in de pan. Bak het broodkruim op laag vuur goudbruin in de knoflookolie.Giet de pasta af en doe over op een bord. Druppel de tl olie erover en daarna het gebakken broodkruim, uitgebakken knoflook, olijven en za'atar. Direct opeten (anders is het broodkruim niet meer knapperig). Lekker met een tomatensalade.
 
*Midden-Oosterse kruidenmix van o.a. sumac (zuur besje), tijm, wilde oregano en sesam

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen