Zoeken in deze blog

16 mei 2011

Rijstvelpakketje met radijs, avocado en tofu

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov
   
Rijstvelpakketje met radijs, avocado & tofu
veganistisch borrelhapje, 30 stuks

300 g tofu
2 el sesamolie
50 ml Japanse sojasaus
2 rijpe avocado's
1 limoen, geperst
30 rijstvellen
1 vel nori (zeewier)
1 bos radijsjes, in plakjes

Dep de tofu goed droog en snijd in dunne lange plakken. Verwarm de olie en bak hierin de tofu goudbruin, voeg op het laatst 3 el sojasaus erbij en laat afkoelen. Snijd de avocado's in plakken, bewaar tot gebruik in de heflt van het limoensap. Doe heet water in een grote bak. Week een rijstvel enkele seconden in het water tot het zacht wordt en leg op een werkvlak. Knip de zeewier in dunne reepjes. Verdeel wat tofu, avocado, radijs en nori op het rijstvel, vouw de onderkant en zijkanten eromheen en rol het rijstvel strak op, het blijft vanzelf plakken. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen en overige ingredienten. Zorg dat het water heet blijft, verhit het indien nodig opnieuw. Roer de rest van de sojasaus om met de rest van het limoensap en serveer dit als dipsaus bij de rijstpakketjes. Lekker met ijskoude wodka.

Bereiden 25 minuten

3 opmerkingen:

  1. Fiona Ivanov, dit gerecht doet watertanden. Mijn ervaring met tofu is echter dat deze desintegreert op het moment dat ik er iets mee tracht aan te vangen, culinair. PS: Welke wodka adviseert u?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik adviseer wodka met een alcoholpercentage van exact 40%. Volgens Mendelejev, grondlegger van het periodieke systeem, was dit het ideale alchoholpercentage om voedsel te laten verteren. Het probleem met de desintegrerende tofu klinkt alsof u de zogenaamde 'silken' variant hebt gebruikt. Kiest u voor een stevigere versie dan komt het vast goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wetenschappelijk verantwoorde wodka, beter kan niet. De Stoli in mijn ijskast zegt 37,5 proc. Weer een illusie armer. Ik ga op zoek naar stevige tofu, dat wordt mijn nieuwe levenstaak.

    BeantwoordenVerwijderen