foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
Rijstvelpakketje met radijs, avocado & tofu
veganistisch borrelhapje, 30 stuks
300 g tofu
2 el sesamolie
50 ml Japanse sojasaus
2 rijpe avocado's
1 limoen, geperst
30 rijstvellen
1 vel nori (zeewier)
1 bos radijsjes, in plakjes
veganistisch borrelhapje, 30 stuks
300 g tofu
2 el sesamolie
50 ml Japanse sojasaus
2 rijpe avocado's
1 limoen, geperst
30 rijstvellen
1 vel nori (zeewier)
1 bos radijsjes, in plakjes
Dep de tofu goed droog en snijd in dunne lange plakken. Verwarm de olie en bak hierin de tofu goudbruin, voeg op het laatst 3 el sojasaus erbij en laat afkoelen. Snijd de avocado's in plakken, bewaar tot gebruik in de heflt van het limoensap. Doe heet water in een grote bak. Week een rijstvel enkele seconden in het water tot het zacht wordt en leg op een werkvlak. Knip de zeewier in dunne reepjes. Verdeel wat tofu, avocado, radijs en nori op het rijstvel, vouw de onderkant en zijkanten eromheen en rol het rijstvel strak op, het blijft vanzelf plakken. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen en overige ingredienten. Zorg dat het water heet blijft, verhit het indien nodig opnieuw. Roer de rest van de sojasaus om met de rest van het limoensap en serveer dit als dipsaus bij de rijstpakketjes. Lekker met ijskoude wodka.
Bereiden 25 minuten
Bereiden 25 minuten
Fiona Ivanov, dit gerecht doet watertanden. Mijn ervaring met tofu is echter dat deze desintegreert op het moment dat ik er iets mee tracht aan te vangen, culinair. PS: Welke wodka adviseert u?
BeantwoordenVerwijderenIk adviseer wodka met een alcoholpercentage van exact 40%. Volgens Mendelejev, grondlegger van het periodieke systeem, was dit het ideale alchoholpercentage om voedsel te laten verteren. Het probleem met de desintegrerende tofu klinkt alsof u de zogenaamde 'silken' variant hebt gebruikt. Kiest u voor een stevigere versie dan komt het vast goed.
BeantwoordenVerwijderenWetenschappelijk verantwoorde wodka, beter kan niet. De Stoli in mijn ijskast zegt 37,5 proc. Weer een illusie armer. Ik ga op zoek naar stevige tofu, dat wordt mijn nieuwe levenstaak.
BeantwoordenVerwijderen