Zoeken in deze blog

24 mei 2011

Koolrabisalade met geroosterde pompoenpitten



geroosterde pompoenpitten
veganistisch voor-, lunch- of bijgerecht, 4 personen

2 koolrabi's inclusief blad
4 el koolzaadolie (of olijfolie)
1 teentje knoflook, in plakjes
1 tl mosterdzaad
2 el Japanse sojasaus
2 el pompoenpitten 
1 el wittewijnazijn

Schil de koolrabi en snijd ze met een dunschiller of scherp mes in flinterdunne plakken. Snijd het bladgroen in reepjes. Verwarm de helft van de olie, bak al roerende het bladgroen samen met de knoflook 5 minuten, breng op smaak met de sojasaus en versgemalen peper. Rooster de pompoenpitten 3-4 minuten in een droge koekenpan. Klop een dressing van de rest van de olie, de azijn en het mosterdzaad en zout en peper naar smaak. Schep de koolrabiplakjes om met de dressing en meng met het gebakken koolrabiblad, bestrooi met de pompoenpitten. 

15 minuten

Variant Koolrabirolletjes (borrelhap). Leg op een koolrabiplakje wat gebakken bladgroen met pompoenzaad (voor de kleur mogen er bietenkiemen aan toegevoegd worden), rol het plakje op en steek vast met een prikker. Direct serveren.

Met dank aan Taco IJzerman van de ommuurde tuin.

foto's © Andrei Tchernikov


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen