Zoeken in deze blog

1 maart 2012

Zeespaghetti met twee soorten kool

foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov


Zeespaghetti met twee soorten kool
veganistische salade, 4 personen

1 limoen 
200 g witte kool, ragfijn gesneden
200 g savooiekool, in reepjes
50 g zeespaghetti, gewassen (zeewier, natuurwinkel)
4 el goede zonnebloemolie

Snijd de boven- en onderkant van de limoen en zet de vrucht rechtop op een werkvlak. Snijd nu van boven naar beneden de schil inclusief het witte vlies eraf. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen eruit, vang het sap dat vrijkomt op en meng dit met de olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Knijp en kneed  de wittekool met zout naar smaak enkele minuten. Gooi kokend water op de savooiekool, laat enkele minuten staan en giet het water af. Meng de witte kool met de savooiekool, de zeespaghetti en de limoenpartjes en schep om met de limoendressing. 

Click here for flexitarian recipes in English.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen