foto copyright Andrei Tchernikov recept & foodstyling Fiona Ivanov
Zeespaghetti met twee soorten kool
veganistische salade, 4 personen
1 limoen
200 g witte kool, ragfijn gesneden
200 g savooiekool, in reepjes
50 g zeespaghetti, gewassen (zeewier, natuurwinkel)
4 el goede zonnebloemolie
Snijd de boven- en onderkant van de limoen en zet de vrucht rechtop op een werkvlak. Snijd nu van boven naar beneden de schil inclusief het witte vlies eraf. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen eruit, vang het sap dat vrijkomt op en meng dit met de olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Knijp en kneed de wittekool met zout naar smaak enkele minuten. Gooi kokend water op de savooiekool, laat enkele minuten staan en giet het water af. Meng de witte kool met de savooiekool, de zeespaghetti en de limoenpartjes en schep om met de limoendressing.
|
Zoeken in deze blog
1 maart 2012
Zeespaghetti met twee soorten kool
Labels:
limoen,
Savooiekool,
veganistisch,
wittekool,
zeespaghetti,
zeewier
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten